** Uyarı **

2022'Den Önce Yayınlanmış Postlar Güncelliğini Yitirmiş Yanlış bilgiler içerebilir.

Wep Tasarım Html Nedir? Hello World

Kasım 09, 2018

Merhabalar Tekrardan Hoşgeldiniz , arkadaşlar bu postumuzda wep tasarım wep sitesi yapmaya girebilmek için başlangıç için  etiket dili diyebileceğimiz html le başlayalım dedim. Html Nedir ve işlevlerinden birini Google aratığınızda binlerce döküman yazı ve videoyala karşılaşacaksınız udemy setleri var hepsine bakabilirsiniz size çok yardımcı olacaktır. ama bi okadarda kafanız karışacaktır.

Şimdi Ben bu yazımda kafa karışlıkığı olmadan en basit şekilde html anlamanızı sağlıyacağım ama şöyle bir iddam yok "Html Öğreneceksiniz" Asla böyle bir iddam olmadı o yüzden sadece başlangıcta gercekten nelerle karşılaşabiliriz ne yapabiliriz deneyimlerimle paylaşmaya çalaşacağım.

Html Bir işartleme Dili Olarak Geçer yani komutlar vardır. Ve Bu komutlarla bir şeyleri belirlersiniz ne gibi "Title" gibi Sayfa Başlığıdır mesale Neyse html genel olarak şu işlere yarar wep sayfası oluşturmaya genel olarak sitenin konusu belirtmeye ve ses dosyaları videoları konumlandırmak için kullanılır.

Bahsedeceğimiz Konular

  • Komutları nasıl veririz ?
  • Başlangıç "Hello Word"
  • Genel Html Kodları
  • Genel Örnek Kodlar
Şimdi Diyelimki Komutları yani kodları verip bir sayfa yapmaya karar verdik bunu nasıl yapabiliriz. Şu anki durumda Not Defteri izi açıp hemen kodlarımızı yazabiliriz aslında bu kadar kolay ama birazdaha açalım profosyenel çalışanlar genellikle sublime text gibi ücretli programlar kullanırlar ama daha üsdüzey kod bilgisi kullanıldığı için sizin için şu anlık Not Defteri Yeterli Olacaktır Arama Kısmından Not Defteri yazıp girelim.
Şimdi Ekrana Şunu yazın Bu sadece bir örnektir Siz başka şeylerde yaza bilirsiniz "Hello World" Ekran da Şöyle görünmesi gerekiyor
Sonra Bunu html formatında kaydetmemiz gerek Bunu ister CTRL+S ister Dosya>Farklı Kaydet Yapabilirsiniz Burda Önemli olan Kısım İsim kısmı İsim Kısmı böyle olmalıdır.
Ve artık dosya formatı Html Olmuştur. Ve şimdi kaydettiğininiz yerden açmanız gerekiyor dosya ne olarak açılaçağını bilmiyor ise google chrome secniz. ve giriş yapınız.

Evet Bu kısmıda geçtiğimize Göre İlk Kısmı Altlatmış Olduk Ama Daha Başlamadık Bile Şimdi Yeniden Not Defterimize Gelelim Ve şu Kodları yazalım

<Html>
<head><title>Hoşgeldiniz.</title>
</head>
<body>
<h1>Merhaba Dünya</h1>
</body>
</Html>
Şimdi İse Chrome Giriş Yapalım Yazdığımız Kodlar ne işe yarıyormuş Görelim Tabi ondan önce Not Defterini Kaydedelim.
Göründüğü Gibi <h1> Komutunu Kullanarak başlık ekledik <title> komutuyla sayfa başlığı yaptık Genel Komutlar Bu şekilde Belirtile Bilir.
Biraz Komutlar Etiktler Veya Kodlarda Diye biliriz Onlardan bahsedelim.

Aslında Heryerde Göreceğiniz Temel Şeyler Bunlardır daha uzun daha açıklayacı makalelerde bulabilirsiniz falan filan neyse 
Kodlarınızı yazarken kesinlikle bunlara dikkat edin fark edemeyebilirsiniz Sonra Başınıza iş acarsınız kod aramak Başa beladır.

HTML Kodları Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  1. <html>,<head>,<body> gibi büyüktür (<…>) içerisine yazılan kodlara etiket (tag) adı verilir.
  1. Açılan her etiket kapatılır.Etiketi kapatmak için / işareti kullanılır.
  1. Html etiketlerinde Türkçe karakterler yer almaz.
  1. Etiketler büyük veya küçük harfle yazılabilir. Fakat genel kabul görmüş yazım biçimi küçük harftir.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Next Post »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok

İletişim Formu