** Uyarı **

2022'Den Önce Yayınlanmış Postlar Güncelliğini Yitirmiş Yanlış bilgiler içerebilir.

Scratch Nedir ?

Kasım 14, 2018
bilisimcidersim , Scratch nedir?

Benimde Son Dönemlerde Baktığım bir platform , aslında çocuklara programlama öğretme konusunda geliştirilmiş bir sistem ama bunu çocuk olarak düşünmeyin 30'da olsanız 40'da yaşında da olsanız. Size mantığı temeli oluşturan sistem , algoritma olsun görünümün den tutun her türlü veri atama yapabiliyorsunuz. neyse yavaş yavaş gireceğiz aslında bende öğrenirken size öğretmeye çalışacağım çünkü en güçlü öğrenme metodu öğretmedir derler. Scratch wep tabanlı bir programlama dili olarak geçiyor çeşitli eğitci videolar öğretme mantığıyla ilerliyor asında şu anda okullarda da kullanılmakta. Bu arada Scratch mit tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Aslında Scratch'e girdiğiniz gibi başlaya bilirsiniz kayıt olmanıza gerek yok hadi başla laya tıkladıktan sonra direkt olarak karşınıza şu sayfa geliyor.
aslında bi nevi program yazılıyorsunuz. Öğrenmeye başlamak için öncelikle mantığı anlamız gerek ister animasyon ister oyun dilediğinizi yazabilirsiniz tabi size verilen komutlar aralığında.


siz yapabil iliyorsunuz yaptığınızı paylaşabiliyorsunuz paylaşılanlara bakıp onun kodlarına erişim sağlayabiliyorsunuz. Kendinizi Geliştirmek için güzel bir platform. Gitmek İçin Tıklayın .

Office Programları Nedir ? Ders notları

Kasım 11, 2018

 Merhabalar Tekrardan Hoş geldiniz Bugün Farklı Bir konuya gireceğiz Office Programlamaları, Bu programlar Meslek Liselerinde Verilen Derslerdendir. Onun ariyetinde ülkemizde, ülkemizi boş verin tüm dünyada Kullanılan Programlardır. Gerçekten de Çok işe yararlar, Konumuz Olan Word, Excel, PowerPoint Bahsedeceğiz.
 Bu makale Tek Bir Postan Oluşmaya Bilir 1,2,3 Diye Sıralana Bilir Aslında O kadarda Detaya Girmek İstemem Ama En azından Üstünden Geçeceğimiz bir sürü konu olacaktır. Temel Şeylerden Bahsetmek Gerekirse Word Nedir Öncelikle Buradan Başlayalım Word Programı Microsoft tarafından 1983 tarihinde ilk kez piyasa çıkarılan Çok işlevli sözcük işlemci programıdır. Diğer Bir programımız Olan Excel Gine aynı firmanın lisanslarına sahip olduğu tablolama programıdır. Tablo dediğime bakmayın şu anda okullarda işyerlerinde holdinglerde nerdeyse her yerde kullanılan ve öğrenmek için sarf etmeniz gereken bir programdır Bahsettiğim öğrenme kısmından kastım formül işlemleri Kısmıdır. Gelelim PowerPoint Kısmına Gine aynı şirket tarafından geliştirilen Bir sunum hazırlama şimdiki ismiyle slayt oluşturma programıdır. Aynı şekilde ödev sunumları iş sunumları tez sunumları… gibi sunumlar için kullanılır. Zahmetli Ama Kolay bir yapısı vardır. PowerPoint le Eğlenceli basit oyunlar bile yapılabilir tabloya link verme özelliğinden tutun Animasyonlu yazılar neler neler bunları şu an konuşmak bile çok saçma olurdu bunların hepsi kolayca yapılabiliyor ve biz bir gün işimize yarayacağını düşündüğümüzde programı açtığımızda nasıl yapıldığını bile bilmiyor olmak biraz sıkıntılı bir durum yaratır ney seki bir temel eğitim hazırladık basit ve kolay anlatımlı temel şeyleri öğrenerek ve sınav notlarından iyi almak için okumaya devam edin.
Şimdi başlamak Gerekirse Öncelikle Boş Bir Word Belgesi Açalım Gördüğünüz Ekranda Sekmeler Ve düğmeler Olması Gerekli Eğer Yoksa Üsteki Girişe tıklayın.

Bu sekmeler ve menülerden Kısaca Bahsetmek Gerekirse Metinlerimizi Hızlıca İstediğimiz Gibi Düzenlemenize Yarıyorlar. Yazımın Çok Boğucu Olmasını İstemiyorum Onun İçin Şuradan Kısaca Başlayalım. Yazınızı Yazdınız Ama yazının şeklini değiştirmek istiyorsunuz İstiyorsunuz Bunun için Font Kısmını Değiştirmeniz Lazım


Yazının Büyüklüğü İçin Kullanacağımız Sekme ise Hemen Font'un yanındaki Sıralı Sayılar Boyutuna göre sayı seçip devam edin


Aslında Şu temel Şeyden Sonra Öğrenmeniz Kolay olacaktır. Size Word'le Neler yapılabilir birazda ordan bahsedelim.

 Word programı birçok işlemi otomatik olarak kendisi yapar. Örneğin yazılan bilgilere ait içindekiler, indeks, sayfa numaraları, dipnot bilgileri ve bunun gibi birçok işlemler kolayca hazırlanabilir.• Yanlış yazılan bilgileri düzeltilebilir, yeni bilgiler eklenebilir veya silinebilir. Bir alan seçilebilir, seçilen alan silinebilir, kopyalanabilir ve yapıştırılarak yeni kopyaları elde edilebilir• Çizim yapılabilir, grafik ve tablo oluşturulabilir• Yazıda çeşitli yazı tipleri ve fontlar kullanılabilir• Çeşitli sayfa görünümleri oluşturulabilir• Kelimeler düzeltilebilir, eş anlamlıları bulunabilir, kelimeler toplu olarak değiştirilebilir• Adres mektup birleştirilebilir, zarf üzeri ve etiket yazdırılabilir.

Bence Bukadar Temel Şey yeter Size önereceğim , Programa Girin ve kurcalayın biyerlere tıklayın bakın ne işe yardığını öğrenin sizin için daha iyi olacaktır çabuk kavramanızı sağlar. Bidaki Dersimizde Excel Bahsedeceğiz. İyi Günlerde Kalın.







Wep Tasarım Html Nedir? Hello World

Kasım 09, 2018

Merhabalar Tekrardan Hoşgeldiniz , arkadaşlar bu postumuzda wep tasarım wep sitesi yapmaya girebilmek için başlangıç için  etiket dili diyebileceğimiz html le başlayalım dedim. Html Nedir ve işlevlerinden birini Google aratığınızda binlerce döküman yazı ve videoyala karşılaşacaksınız udemy setleri var hepsine bakabilirsiniz size çok yardımcı olacaktır. ama bi okadarda kafanız karışacaktır.

Şimdi Ben bu yazımda kafa karışlıkığı olmadan en basit şekilde html anlamanızı sağlıyacağım ama şöyle bir iddam yok "Html Öğreneceksiniz" Asla böyle bir iddam olmadı o yüzden sadece başlangıcta gercekten nelerle karşılaşabiliriz ne yapabiliriz deneyimlerimle paylaşmaya çalaşacağım.

Html Bir işartleme Dili Olarak Geçer yani komutlar vardır. Ve Bu komutlarla bir şeyleri belirlersiniz ne gibi "Title" gibi Sayfa Başlığıdır mesale Neyse html genel olarak şu işlere yarar wep sayfası oluşturmaya genel olarak sitenin konusu belirtmeye ve ses dosyaları videoları konumlandırmak için kullanılır.

Bahsedeceğimiz Konular

  • Komutları nasıl veririz ?
  • Başlangıç "Hello Word"
  • Genel Html Kodları
  • Genel Örnek Kodlar
Şimdi Diyelimki Komutları yani kodları verip bir sayfa yapmaya karar verdik bunu nasıl yapabiliriz. Şu anki durumda Not Defteri izi açıp hemen kodlarımızı yazabiliriz aslında bu kadar kolay ama birazdaha açalım profosyenel çalışanlar genellikle sublime text gibi ücretli programlar kullanırlar ama daha üsdüzey kod bilgisi kullanıldığı için sizin için şu anlık Not Defteri Yeterli Olacaktır Arama Kısmından Not Defteri yazıp girelim.
Şimdi Ekrana Şunu yazın Bu sadece bir örnektir Siz başka şeylerde yaza bilirsiniz "Hello World" Ekran da Şöyle görünmesi gerekiyor
Sonra Bunu html formatında kaydetmemiz gerek Bunu ister CTRL+S ister Dosya>Farklı Kaydet Yapabilirsiniz Burda Önemli olan Kısım İsim kısmı İsim Kısmı böyle olmalıdır.
Ve artık dosya formatı Html Olmuştur. Ve şimdi kaydettiğininiz yerden açmanız gerekiyor dosya ne olarak açılaçağını bilmiyor ise google chrome secniz. ve giriş yapınız.

Evet Bu kısmıda geçtiğimize Göre İlk Kısmı Altlatmış Olduk Ama Daha Başlamadık Bile Şimdi Yeniden Not Defterimize Gelelim Ve şu Kodları yazalım

<Html>
<head><title>Hoşgeldiniz.</title>
</head>
<body>
<h1>Merhaba Dünya</h1>
</body>
</Html>
Şimdi İse Chrome Giriş Yapalım Yazdığımız Kodlar ne işe yarıyormuş Görelim Tabi ondan önce Not Defterini Kaydedelim.
Göründüğü Gibi <h1> Komutunu Kullanarak başlık ekledik <title> komutuyla sayfa başlığı yaptık Genel Komutlar Bu şekilde Belirtile Bilir.
Biraz Komutlar Etiktler Veya Kodlarda Diye biliriz Onlardan bahsedelim.

Aslında Heryerde Göreceğiniz Temel Şeyler Bunlardır daha uzun daha açıklayacı makalelerde bulabilirsiniz falan filan neyse 
Kodlarınızı yazarken kesinlikle bunlara dikkat edin fark edemeyebilirsiniz Sonra Başınıza iş acarsınız kod aramak Başa beladır.

HTML Kodları Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  1. <html>,<head>,<body> gibi büyüktür (<…>) içerisine yazılan kodlara etiket (tag) adı verilir.
  1. Açılan her etiket kapatılır.Etiketi kapatmak için / işareti kullanılır.
  1. Html etiketlerinde Türkçe karakterler yer almaz.
  1. Etiketler büyük veya küçük harfle yazılabilir. Fakat genel kabul görmüş yazım biçimi küçük harftir.

Bilişim Teknolojileri Temelleri İşlemci

Kasım 08, 2018
Bilişim Teknolojileri Temelleri Ders Notları

İşlemciler , Mikro işlemciler bilgisayara yüklenen işletim sistemini ve diğer tüm programları çalıştırıp bu programları işlemlerini yerine getirir. Bu sebeple merkezi türkçe'de karşılığı (MİB) Denir. İngilizce ve daha çok kullanılan ismi ise  "Central Processing Unit'" Yani CPU ' dur.

İşlemciler çalışma Yapısı makine dili dediğimiz ikilik sayı sistemi de denile bilir (0 ve 1) kullanılır. mesela iki sayıyı toplamak için ilk olarak sayıların ikilik değerleri alınır. Ve işlem yapılır. Oyun oynarken programa Girerken ekrandaki görüntü oluşması için , hafızada bulunan ikilik değerler birleşir ve böylece sonuç oluşur.

İşlemciler bilgisayar içinde Biz ne yaparsak yapalım (program açmak gibi) Bunları ikilik sisteme dönüşmüş bişekilde alır ve işleme koyulur.

Genel Bir Bilgisayar Dört Ana birimden oluşur.


  • Merkezi İşlem birimi (Mib Cpu İşlemci)
  • Hafıza Bellek (Memory Hard Disk Gibi)
  • Giriş Çıkış (Inout-Output) Ünitesi
  • Giriş Çıkışa bağlanan dış birimler (Fare,Klavye,yazıcı)

İşlemciler Komut setlerine göre 2 ye ayrılır
  • CISC : Tek seferden daha fazla komutu yerine getirebilen işlemci mimarisi
  • RİSC : Her seferinde tek bir konut yerine getirebilen işlemci mimarisi
İşlemci her saniyede milyonlarca milyarlarca komutu ileyebilecek düzeydedir. İşlemcinin komut hızı GHz le ölcülür. 
1 Hertz (Hz) = Saniyede    1
1 Megahertz = Saniyede    1000000
1 Gigahertz  = Saniyede    1000000000

Sabit Disk Asla İşlemcinin hızına ulaşamaz. Bu sorun içinde RAM ler Vardır. (Random acces memory) Asla Sabit değildir elektrik giderse veride gider. Verinin bişekilde sabit diske ulaşması için yani kaydetilmesi için işlemci işine yapar ordan ram e gelir ve ordan sabit diske aktarılır.

İşlemciler kendi içinde bir mimariye sahip olup işlemlerin yapılabilmesi için birçok birimi bulunmaktadır. Bu birimlerden en önemlileri
  • Kontrol Birimi
Bütün konutlar burdan işletilir. Verilen Konuta göre microişlemci içerisindeki veriyi değiştirir. ve başka bölüme aktarılmasını sağlar.
  • İletim Yolları 
Bu Yollar İşlemci İle başka birimler arasınada bağlantıyı sağlar.
  • Kaydedici
Giriş Çıkış Arasında Gecici Veri saklamayı sağlar.
  • Sayıcılar
İşlemi Yapılacak komutları ve verilerin adreslerini bilgisayarın çalışma sırasında verinin hangi sırada kullanılacağını belirler.
  • Giriş,Çıkış
Veri ve Kontrol sinyallerini iletirken  Dış Dünya ile iletimin sağlandığı bir çeşit kapı.
  • Aritmetik mantıksal birimi
Mikroilemcinin en önemli kısmıdır toplama - çıkarma gibi işlemlerin yapıldığı kısımdır.
  • Kayan nokta

İşlemci Soğutması

Bilgisay sistemlerinde en hızlı çalışan birim mikroişlemcidir. Aslında çok çalışır görevi çoktur. Ve aşırı ısınma yapar bizamandan sonra bu yüzden Soğuması gerekir yoksa yanar , kendini kapatır gibi.. olaylarla karşılaşabiliriz. Soğutma yöntemlerinden bahsetcek olursak 

Soğurma Çeşitleri
  • Havayla Soğutma
İşlemcinin üzerinde soğutu onun önündede fanı bulunur burdan işlemciyi ısıtır. Bunada Kısaca havayla soğutma deriz.
  • Suyla Soğutma
Birçok şekilde yapılabilir işlemcinin üzerindeki ısıyı suya aktarılmasıyla soğutma işlemi gerçekleşir. radyatör-fan düzeneği ile yapılır.
  • Isıl Borulu Soğutma
İşlemcinin ısısını alabilmek için borular bağlanır ve bu borulara özel sıvı konur bu sıvılar çabuk buharlaşabilme özelliğine sahiptir. Isı alınır sıvı ile alınır buharlaşır ve yeniden yoğunlaşarak sıvının hareketiyle ısı uzaklaştırılmış olur 

Termal Macun : İşlemci Ve soğutu arasındaki prüzleşmeyi yok etmek için sürülen macun ve iki yüzey arasındaki alışverişi daha verimli olması amaçlanmaktadır.

Algoritma Örnekleri

Kasım 07, 2018
Bilsim Dersi , Algoritma

Merhabalar Önceki yazılarımızda algoritma nedir ufak bi bahsetmiştik ama Algoritma örnekleri Önemlidir ve genellikle performans ödevi olarak verilebilir. Bu makalede Soru ve cevapları vermekteyim Ondan Öte Örnekleri inceleyerek algoritmayı biraz daha anlayıp kavrayabilirsiniz.


Örnekler :

Örnek 1: İki notu girilen öğrencinin ortalamasını bularak sonucu ekranda gösteren algoritmayı yapın.

1) Başla

2) not1, not2 oku

3) ort=(not1+not2)/2

4) ort’yi yaz

5) Dur

Örnek 2: Fiyatı girilen ürüne %18 kdv ekleyerek son fiyatı hesaplayan algoritmayı yazın.

1) Başla

2) fiyat oku

3) kdv=fiyat*18/100

4) sonfiyat=fiyat+kdv

5) sonfiyat’ı yaz

6) Dur

Örnek 3: Girilen sayının negatif, pozitif veya sıfır olduğunu gösteren algoritmayı yazın.

1) Başla

2) sayi oku

3) Eğer sayi>0 ise “Pozitif” yaz : 6’ya git

4) Eğer sayi<0 ise “Negatif” yaz : 6’ya git

5) “Sıfır” yaz

6) Dur

Örnek 4: 0’dan 10’a kadar olan sayıları yazdıran algoritmayı yazın.

1) Başla

2) sayi=0

3) sayi=sayi+1

4) sayi’yi yaz

5) sayi<10 ise 3’e git

6) Dur

Örnek 5: Bir üniversite öğrencisinin ortalaması vize notunun %40’ı, final notunun %60’ı alınarak hesaplanmaktadır. Vize ve final notu girildiğinde ortalamayı bulan algoritmayı yazın.

1) Başla

2) vize, final oku

3) ort=(vize*40/100)+(final*60/100)

4) ort’yi yaz

5) Dur

Örnek 6: Girilen iki sayıdan büyük olanı bularak ekranda gösteren algoritmayı yazın.

1) Başla

2) sayi1, sayi2 oku

3) Eğer sayi1=sayi2 ise “A B’ye eşit” yaz : 6’ya git

4) Eğer sayi1>sayi2 ise “sayi1 büyüktür” yaz : 6’ya git

5) “sayi2 büyüktür” yaz

6) Son

Örnek 7: 1 ile 100 arasındaki çift sayıların toplamını bulan ve sonucu gösteren algoritmayı yazın.

1) Başla

2) toplam=0, sayi=1

3) kalan=sayi mod 2

4) Eğer kalan=0 ise toplam=toplam+sayi

5) sayi=sayi+1

6)Eğer sayi<101 ise 3’e git

7) toplam’ı yaz

8)Son

Örnek-9 : Bir öğrencinin üç sınavdan aldığı notları ortalamasını alıp beşlik sistemdeki karşılığını ekrana yazan programın akış diyagramı ve metinsel algoritmasını yapalım.
A1 : Birinci notu gir.
A2 : İkinci notu gir.
A3 : Üçüncü notu gir.
A4 : Sayıların üçünü topla.
A5 : Toplam sonucunu üçe böl.
A6 : Ortalama >= 85 ise not=5 git A11
A7 : Ortalama >= 70 ise not=4 git A11
A8 : Ortalama >= 60 ise not=3 git A11
A9 : Ortalama >= 50 ise not=2 git A11
A10 : Ortalama >= 0 ise not=1 git A11
A11 : Notu yaz.

Programlama Temelleri Ders Notları

Kasım 06, 2018

Tekrardan Merhabalar Hazırsanız Başlayalım öncelikle Bildiğiniz Gibi Lise 10.Sınıf Bilişim Alanı Dersi Olan Programlama Temelleri Diye Bir Dersimiz Var Ve Bu ders Matematik Ve  Programlama Dillerine bağlı bir şekilde İlerliyor Size Bu makalede İlk Sınavda Çıkabilecek Konuların Notlarını Paylaşacağım Yararlı Bulursanız da Küçük Bir teşekkür edebilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri Temelleri Anakart

Kasım 04, 2018
Ders Notları

Öncelikle Tekrardan Merhabalar Bilişim Teknolojileri Alanı Dersinden biri olan Bilişim teknolojileri Temelleri dersine başlangıç olarak nelerle karşılaşa biliriz Ve derse bilgili gitmek için temel şeyleri öğrenebileceğiniz bu makaleyi okumaya devam edin.
Öncelikle İlk konumuz Olan Anakart ile başlamamız gerekli Tanım Olarak şöyle diyebiliriz. Anakart (mainboard) , bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların iletimini sağlayan elektronik devredir. Biraz anakartın çalışma yapısındanda bahsedelim Anakartlar özel alışımlı dediğimiz blog üzerine yerleştirilmiş ve üzerinde RAM Yuvaları , devreler , Slotlar ,Yongalar bulunan ve bütün bu donanım birimlerini mikroişlemci ile iletimini sağlayan devre olarak'da geçer. 

Anakart Bileşenleri

Yonga (Chipset) : Anakart Üzerinde Yer alan Bir Dizi işlem denetleyiçisidir. Yani bir nevi trafik polisi gibidir. Sistemdeki herşeyi denetler. Bir yonga seti "North Bridge" Kuzey Köprüsü ve "South bridge" Güney Köprüsün denilen iki yongadan oluşur. Anakart üzerinde birden fazla yonga mevcuttur ama kuzey ve güney köprüleri yöneticidir. Tipik Bir kuzey köprüsü yongası temel olarak işlemci , bellekten , AGP , PCI Ekxpres veri yollarından sorumludur. Merak etmeyin AGP , PCI' dan bahsediceğim Güney köprüsü ise Giriş - Çıkış birimlerinden, güç yönetiminden PCI Veriyolundan ve USB İle ankarta entegre özellikerinden (ses ve ethernet gibi) sorumludur. 
Veri Yolları (BUS) : Anakart üzerinde bileşenlerini birbiriliyle veri alışverişini yollarıdır. Dışardan bağlanan donanımlarda ise veri yolları uçlarında bulunan slotlar sayesinde bilgi alışverişini sağlamaktatır.
ISA : Eski Bir veri yoludur. 8 bit veya 16 bittir. Bant genişliği çok düşük olduğundan günümüz anakartlarında kullanılmamaktadır. Veriyolu önceleri 8 bit, daha sonra 16 bit'e Çıkarıldı. Adres yolu 24 bittir. Hızı 8.33 MHz (Mega Hertz) 'dir. Tak ve Çalıştır özelliği ile çalışır.
PCI :  Bu veri yoluda 64 Bit olup 1993 yılında geliştirilmiştir. Uyumluluk problemleri yüzünden uygulamada 32 bit olarak kullanılmaktadır. 33 veya 66 MHz saat hızında çalışır. Tak Çalıştır Özelliği Desteklidir.
AGP : 553 MHz Veriyolu hızına çıkabilen AGP veriyolu sadece ekran kartlarının takılacağı yuva olarak anakartlarda bulunur. AGP kanalı 32 bit genişliğidir ve 66 MHz hızında çalışır.
PCI Express (PCI-e) : PCI-e güç tüketimini özellikle AGP limitleri genişleten, sistem belleği daha efektif kllanarak ekran kartı ve diğer donanım maliyetlerini kısma imkanı veren bir veriyoldur. Kart genişliği yüksek olan veri yoludur.
Portlar ve konektörler :
*PS/2 Portu : Klavye, fare
*Usb : Klavye,Fare,yazıcı,tarayıcı,bellek
*Lan : Ağ kartları

Anakart Çeşitleri

XT : İlk Kişisel Kullanılan anakartlarıdır. En eski Gelişmemiş Anakart

AT : XT Anakartlardan sonra 1982 yılından itibaren kullanılmaya başlamış ve günümüzde ATX anakartlarına benzer ankartlardır. ISA , PCI Ve AGP veriyollarını desteklemektedir.

ATX : AT anakartlardan sonra üretilmeye başlanan ve önceki anakartlara göre giriş çıkış desteği sunan anakartlardır. BIOS güncellemeleri ve güç yönetimi konusunda diğer anakartlara göre çok daha gelişmiş seçenekler sunmaktadır. ATX anakartların micro-ATX olarak küçük boyutlu kasalar için üretilen çeşitleri de mevcuttur. Günümüzde en çok kullanılan anakart formları ATX, ve micro ATX standartlarıdır.

Gelmişken Birde anakart seçiminden basedelim ozaman anakart secme olayı fikir sahibi olmanız için , böyle bir soru sorulursa en azından yorumlayabilmeniz acısından yazmaktayım.

Anakart Seçimi 

Her şeyden Önce Alacağınız anakart, alacağınız kasanın içine sığmalıdır, bu yüzden kasayı ve anakarı, boyutları birbirine uyacak şekilde seçmelisiniz. Anakartınızın ne tür işlemcileri desteklediği de önemlidir. Farklı firmalara ait farklı işlemciler bulunmaktadır ve ürettikleri işlemciler fiziksel olarak farklı yapılara sahip olduklarından birini destekleyen bir anakartıni, diğerini desteklemesi mümkün değildir. Buna ek olarak her anakart da bir işlemci üreticisnin ürettiği her işlemiyi desteklemeyemez, oyüzden gereksim duyduğunuz işlemciyle çalışabilecek bir anakart seçmelisiniz. Anakart seçilirken dikkat etmeniz gereken diğer bir etken de ne kadar RAM kullanacağıdır. Anakartı alırken, bugün ihtiyaç duyulan RAM miktarının iki katına kadar destekleyen bir anakart seçilmesi uygun olacaktır. bu sayade gelecekte anakartı değiştirmeden bir RAM yükseltmesi yapılabilir.

Bilişim Teknolojileri Alanı Wep Programlama

Kasım 03, 2018
Merhabalar Hoş geldiniz Bende Bir meslek Lisesi Bilişim Öğrencisi Olduğum İçin Okulda İşlenen Konular Olsun Ödevler Olsun Bunları makale halinde Yayınlayarak Sunmaya Çalışacağım Peki Ben bunu neden Yapıyorum Bu bölüme Yeni gecen Fikir sahibi olamayan Veya Fikir sahibi olup ne yapacağını bilmeyen bir sürü İnsan Olduğunu Gördüm. Mesela Ders Zamanı laboratuvarda ders dinleyemeye bilirsiniz Anlamıyor olabilirsiniz Bu yüzden İkinci Bir Eğitimle Sınavlara Girip İyi bir not alabilirsiniz. Ayırca Size yardımcı olmam için yorum bölümde var ordan ulaşabilirsiniz.

Buraya Kadar Tamam şimdi birazda bu bölüm nedir gecmek isteyen arkadaşlar neyle karşılaşacaklar ondan bahsedelim. Bu bölüme Gelecek Birisi gercektende bilgi edinmeyi sevecek , Matematiği en azından orta seviyede bilgisayarın başınada oturmaktan keyif alabilecek yani bu işi gercektende sevecek biri , Birazda alet parcalamayı yeniden yapmayı seven biri olmalı çünkü kasa toplana biliyor kasa temizleme işlemi yapılabiliyor. bu bölüme gidecek olan arkadaş kısaca bunlara sahip olması gerekir, tabi bu benim düşüncem.

Şimdi Gelelim Nelerle Karşılacaksınız Öncelikle Programlama Temelleri ve bilişim teknolojileri nin Temelleri diye iki ana ders var bunların yanında ofis programları veya ofis paketleri de Denilebilir Bide Teknik Resim Dersi var dersler Genelde Modüllerden İşlenir Modüllere Megepden ulaşabilirsiniz.

Gördüğünüz Gibi Yukardaki Modüller Şu anki bilişim teknolojileri temelleri dersinde öğretilen modüllerden burdan bireysel olarak çalışabilirsiniz. Tabi bu modüllere Her okulda değinilmeyebilir. Ulaşmak İsteyen Arkadaşlar için makalenin sonuna likleri ekleyeceğim.

Devam etmek gerekirse bölüme girdiğiniz gibi sizden bişe isteyeceklermiş gibi bi his oluşmasın içinizde çünkü böyle bişe yok yavaş yavaş öğrene öğrene gidilir genellikle ve hocadan hocaya değişir ama genellikle cok yazı yazdırılır bunun sebebi zaten not almak yazıp unuttuğunuzda defterden bakıp hatırlamak içindir. Programlama Temllerinde Neden Matamatiğinizin en azından orta seviye olması gerektiğini anlıyacaksınız. Zaten Bu konuya değineceğiz İlk konular Modüller İçindeki Konular Hepsine Değinmeyi düşünüyorum.

Bu arada Sectiğiniz Bölüm dersinin teknik bide meslek kısmı olur önce bunu öğrenin bilişim bölümünde 2 dal var teknik olarak Veri Tabanı Programcılığı , meslek olarak wep programlama , bahsediğimiz Konu genellikle wep programlama üzreine olacak ama veri tabanı programcılığı dersindede bu göstereceğimiz biçok şeyi göreceksiniz.

Bu siteyi takip etmek için sadece meslek lisesi öğrencisi olmanıza gerek yok bilgi ve öğrenim için herkese açığız.

İletişim Formu